top of page
  • Happy Moms

Mijn verhaal (4)

Bijgewerkt op: 23 dec. 2019

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Sasha, lees hier haar bio.


“Hi schoonheid.” Zodra ik zijn warme en vertrouwde stem hoor, trekt er een tinteling over mijn ruggengraat. Met de telefoon tussen mijn oor en schouder geklemd, loop ik naar de auto en gehaast stap ik in. “Hi”, antwoord ik terwijl ik de auto in zijn achteruit zet en de korte oprit afrijd. “Hoe is het?” Snel zet ik de telefoon op speaker en gooi het ding op mn schoot. “Ja goed, zeg wanneer zie ik je weer?” vraagt Jack. Koortsachtig denk ik na terwijl ik mijn agenda door mijn hoofd laat gaan. “Morgenavond. Dan is Rogier aan het hockeyen en zijn de kinderen een nachtje bij mijn ouders.”Elke dinsdag slapen de kinderen bij mijn ouders die vlakbij wonen zodat Rogier kan hockeyen en ik naar yoga kan. Vaak komt het er op neer dat ik yoga oversla omdat ik nakijkwerk heb, maar de laatste tijd sla ik yoga vaak over om met Jack af te spreken. Mijn buik tintelt van verlangen om hem te zien en terwijl ik de straat uitrijd en rechtsaf sla richting de grote weg, antwoord ik snel dat ik hem morgenavond kan zien. “Zelfde plek?” Hij doelt op het hotel wat 20 kilometer buiten mijn dorp aan de snelweg ligt. Elke keer als ik daar naar binnen stap, voel ik mij zoals Carrie uit Sex en the City toen ze een affaire met Big had. Alleen zonder de Louboutins dan. “Ik kan niet wachten om je te zien” zegt Jack en bij  het horen van deze woorden heb ik moeite mijn handen aan het stuur te houden. We hangen op en ik onderdruk een gespannen en zenuwachtige glimlach.


Al een half jaar gaat het zo en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Jack en ik hebben elkaar ontmoet op een ouderavond van mijn school. Het was januari en de eerste rapportgesprekken vonden plaats. Jack zijn dochter was mijn mentor leerling (gelukkig dit schooljaar niet) en hoewel ik wist dat haar ouders gescheiden waren, had ik verwacht dat ze samen naar het gesprek zouden komen. Ik weet nog precies hoe ik daar stond, met een map in mijn armen, toen de deur open ging en Jack binnen kwam. Ik was er niet naar op zoek, gelukkig met Rogier maar ik keek hem aan onder dat stomme tl-licht en ik kon alleen maar lachen naar hem. Als een automobilist achter mij toetert schrik ik op uit mijn dagdroom. Ik sla rechtsaf en rijd het schoolplein op. Ik weet dat ik fout zit en ik weet ook dat mijn huwelijk voorbij is als dit uitkomt. Het zou niet eens het overspel zijn waardoor Rogier de stekker uit ons huwelijk zou trekken maar wel de leugens die daarmee gepaard gaan.


Bij de gedachte aan een gebroken gezin en wat dat voor onze twee mannetjes zou betekenen moet ik een snik onderdrukken. Ik parkeer mijn auto en blaas een paar keer diep in en uit. Ik schrik op als er hard op mijn raampje wordt geklopt…


Lees hier verhaal 5

1.017 weergaven
bottom of page