top of page
  • Happy Moms

Mijn verhaal (5)

Bijgewerkt op: 23 dec. 2019

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Sasha, lees hier haar bio.


Verschrikt kijk ik naar buiten maar dan moet ik lachen: het is Maaike, mijn collega en tevens een goede vriendin. Ze gebaart dat ik uit de auto moet komen en snel pak ik mijn spullen. “Goedemorgen Sas”, klinkt het blij. Maaike kijkt mij verrukt aan en verrast kijk ik naar haar uitgestoken hand. Een knaller van een ring prijkt aan haar ringvinger. “Meindert heeft me eindelijk gevraagd!”. Als ik kijk naar haar stralende gezicht, voel ik de tranen opkomen. “Oh lieverd, gefeliciteerd!” Blij omhels ik mijn vriendin en ik druk haar even stevig tegen mij aan. “Wat ben ik blij voor je!”.


Maaike woont al jaren samen met Meindert en hij is echt de liefde van haar leven maar Meindert stond het idee van trouwen altijd erg tegen. Maaike heeft mij wel eens in vertrouwen verteld dat ze op het punt heeft gestaan hem voor een ultimatum te stellen maar daar uiteindelijk van afzag omdat ze Meindert echt niet kwijt wilde. Ze was bereid haar droom voor hem op te geven. En daar heeft hij haar dan nu eindelijk voor beloond. “Kom Sas, ik ga je alles vertellen want het was zo romantisch!” Druk pratend loopt ze voor mij uit het schoolplein over richting de deuren. “Ik zag het zo niet aankomen, overal stonden kaarsen.”


Ik onderdruk een jaloerse steek in mijn maag als ik haar zo gelukkig hoor praten over het huwelijk en haar eigen vent. Ik herinner mij hoe gelukkig ik was toen Rogier mij ten huwelijk vroeg op vakantie in Spanje, in Madrid. Ik kan mij nog de fonkeltjes in zijn ogen herinneren toen hij de ring uit zijn zak haalde en op 1 knie zakte. Volmondig zei ik ja, maar nu jaren later, is er van dat ja weinig meer over. Ik recht mijn schouders en concentreer mij weer op Maaike terwijl we de hal inlopen, rechtstreeks naar de lerarenkamer. Ik geef Maaike nog even snel een kneepje in haar arm terwijl we naar binnen lopen. “Ik ben zo gelukkig voor je”, fluister ik haar toe.


Eenmaal binnen laat Maaike meteen haar hand zien en ik hoor verschillende kreten van collega’s die ook heel blij zijn voor haar. Ik loop naar het koffieautomaat en kijk op mijn telefoon. Een bericht van Rogier. Nonchalant open ik het en dan slaat mijn hart twee keer over als ik de tekst lees…


Lees hier verhaal 6

1.006 weergaven
bottom of page