top of page
  • Happy Moms

Mijn Verhaal (6)

Bijgewerkt op: 23 dec. 2019

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Sasha, lees hier haar bio.


“Is er iets wat je mij moet vertellen?”, staat er in de app van Rogier als ik naar mijn telefoon kijk. Ik zie dat hij een foto meestuurt en snel ontgrendel ik mijn scherm. Ik kijk vlug over mijn schouder omdat ik er van overtuigd ben dat iedereen in de personeelskamer mijn hart kan horen kloppen. Gelukkig is iedereen nog druk bezig het huwelijks verhaal van Maaike aan te horen.


Als ik de app van Rogier open, slaak ik hardop een zucht van opluchting. Hij stuurt een foto van een grote doos mee die thuis bezorgd is. Het zijn cadeaus van een cadeauwinkel voor de 5de verjaardag van Ben en ik ben in de online catalogus afgelopen week mijn boekje enigszins te buiten gegaan. Misschien wel uit schuldgevoel voor mijn gedrag, bedenk ik mij ineens. Snel schud ik mijn hoofd en typ terug: “Dat is voor Ben zijn verjaardag! Sorry, beetje veel cadeaus besteld. Wat doe jij eigenlijk thuis?” Rogier antwoordt snel dat hij een map vergeten was en terug naar huis is gereden. Fronsend staar ik naar het scherm.


Het is ruim 20 minuten rijden van zijn werk naar huis. Rogier is advocaat en je zou denken dat hij alles op zijn computer heeft staan. Beetje overbodig om voor 1 map op en neer te rijden lijkt mij. Met een gek gevoel draai ik mij weer om naar de groep en ga erbij staan. Binnen een paar minuten ga ik op in de gesprekken en lopen we gezamenlijk naar het wiskundelokaal voor de vergadering. 


Een paar uur later sta ik weer buiten en stap in de auto. Ik besluit eerst naar huis te rijden, het huis op te ruimen en dan de kinderen te gaan halen. Tien minuten later draai ik onze smalle oprit op en parkeer de auto. Het licht in de hal staat nog aan, dat is Rogier zeker vergeten uit te doen. Ik loop naar binnen, rechtstreeks naar de keuken en begin de afwasmachine uit te ruimen. Ik loop met wat vieze borden naar de prullenbak en open die. Terwijl de broodkorsten erin vallen, valt mijn oog op een vel papier. Tussen duim en wijsvinger vis ik het eruit en nieuwsgierig kijk ik er naar. En dan valt mijn mond open van verbazing...


Lees hier verhaal 7

1.088 weergaven
bottom of page