top of page
  • Happy Moms

Mijn verhaal (7)

Bijgewerkt op: 27 dec. 2019

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Sasha, lees hier haar bio.


Mijn handen trillen zo erg dat ik het A-4tje op de grond laat vallen. Terwijl ik buk om het op rapen wens ik vurig dat ik de korte tekst verkeerd heb gelezen. Ik kijk er nog een keer naar maar het staat er toch echt.


Op het rechtbank document wat ik uit de prullenbak vis, staat in sierlijke letters geschreven; “je was geweldig vandaag, je bent sexy als je aan het werk bent”. En eronder een hoofdletter K. Verbluft kijk ik om mij heen, niet in staat om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. Het vele werken, onze gescheiden avonden, Jack, de kinderen, Rogier zijn pretoogjes van de laatste tijd. Ik weet het aan het feit dat hij een aantal belangrijke zaken achter elkaar had gewonnen, maar hij heeft gewoon een affaire. En ik ook. Wat een puinhoop.


Vermoeid zak ik neer op een stoel aan de eettafel en kijk de tuin in. K….Ik ben een paar maanden geleden nog op de zomerborrel van Rogier zijn kantoor geweest, eind juni was het. En er is maar een vrouw op dat kantoor waarvan de naam begint met een K. Katie, de advocaat-stagiair in de leer bij een collega van Rogier. Ze was mij opgevallen op die borrel omdat er op het kantoor van Rogier veel mannen werken en de vrouwen die er werken zijn wat ouder. Katie niet; ze is jong en knap. Zoveel kan ik mij nog wel herinneren. Wat een cliché; mijn man in bed met zijn veel jongere collega. Meteen knaagt er iets aan mij als ik deze gedachtegang volg want ik ben zelf net zo’n cliché: uitgebluste moeder en echtgenote legt het aan met vader van leerling. Zodra ik aan Jack denk borrelt mijn buik van opwinding maar na de ontdekking van net, heeft er ook een zuur gevoel zich daar genesteld. Snel druk ik beelden van Rogier en Katie weg.


Ik onderdruk een snik en sta snel op. “Kom op Sas”, spreek ik mezelf vermanend toe, “ je hebt er zelf ook een puinhoop van gemaakt.” Met mijn verstand op nul ruim ik het huis op en stap ik in de auto om de kinderen op te halen. Mijn hart maakt een vrije val als ik mij bedenk dat die twee kleine mannetjes geen idee hebben in welke tornado ze terecht gaan komen. 


Lees hier verhaal 8. Of begin hier met het eerste verhaal van de reeks.

1.175 weergaven
bottom of page