top of page
  • Happy Moms

Mijn vierde zwangerschap - deel 1 -

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Virginie, lees hier haar bio.


Dit is deel 8 van het verhaal van Virginie over haar kinderwens. Lees hier deel 7


Na de miskraam begin mei besloten we na terugkomst van vakantie in Griekenland door te gaan met IUI. We hadden tenslotte na ruim een jaar weer een zwangerschap tot stand gebracht, ondanks dat dit van korte duur was.


Begin juni zaten we daarom weer in het ziekenhuis voor de uitgangsecho om te bepalen of we van start konden gaan. Wat in deze cyclus veranderde was het hormoon dat ik tot die tijd injecteerde. Waar ik voorheen Menopur injecteerde, gingen we nu over op Gonal-F. De ene vrouw blijkt beter op Menopur te reageren en de ander beter op Gonal-F. Voor mij was dit allemaal nog onduidelijk dus werd ik op dezelfde hoge dosering Gonal-F gezet als dat ik was geëindigd met Menopur. Ik vroeg mijn arts nog of dat wel slim was, gegeven het feit dat ik beter kon reageren op dit hormoon en we hiermee wellicht over stimulatie in de hand werkten. Over stimulatie is wanneer er meer dan 3 follikels boven de 12 millimeter worden gezien in de eierstokken en hiermee de kans op een meerlingzwangerschap aanwezig is. Mijn arts maakte zich hier geen zorgen over en stuurde me naar huis met 150 eenheden Gonal-F, iedere avond te injecteren rond 19.30 uur.

Dit hormoon was prettiger te injecteren dan het andere en zat al in een voor gemixte pen. Paar keer draaien, injecteren en klaar. Ik vond het dan ook minder invasief dan de voorgaande cycli met Menopur. Na 8 dagen meldde ik me weer in het ziekenhuis voor een echo om te bepalen waar ik in mijn cyclus zat en kreeg toen negatief bericht: 6 follikels boven de 12 millimeter dus deze poging moest gestaakt worden. Mijn follikels hadden een afmeting van 17,5, 15,5, 13,5 en 3 van meer dan 12 millimeter en dat al op dag 11 in mijn cyclus. Tussen de 18 en 20 millimeter springen de eicellen (ovulatie) dus ik moest direct aan de medicatie om de follikels te laten slinken en mocht onder geen beding onbeschermde seks hebben. Mijn man en ik waren woest, wanhopig en zaten in tweestrijd want na zo’n 1,5 jaar en 3 miskramen ben je blij met elke zwangerschap, ook als dat een meerlingzwangerschap betreft. Volledig irrationeel natuurlijk want een meerlingzwangerschap brengt wel degelijk de nodige risico’s met zich mee. Wij onthielden ons dus van seks en accepteerden dat deze cyclus weggegooid was. Alleen, het was niet enkel deze cyclus… Omdat de follikels onvoldoende slonken en niet allemaal opgelost waren na mijn menstruatie, bleek ik nog een cyclus te moeten wachten tot werkelijk alle follikels uit mijn eierstokken weg waren voor we een nieuwe poging met IUI mochten wagen. Iedereen met een kinderwens weet dat elke maand er een teveel is en, in mijn geval met een mogelijk vervroegde overgang in het vooruitzicht, voelt tijd als een tikkende tijdbom en het cancellen van een cyclus alsof het eind van je kinderwens in zicht komt.

Helaas zat er niets anders op. Begin juli starten we een volgende poging met 75 eenheden Gonal-F en was het resultaat perfect; 3 follikels waarvan twee van goede grootte dus na ovulatie en inseminatie begonnen de wachtweken en zaten mijn man en ik vol verwachting op de wachtbank, hopend op dat wonder...

1.054 weergaven
bottom of page