- Happy Moms
Recept: Roodkapje pasta saus
Dit recept is ingestuurd door Noor Melzer. Voor ze moeder werd, werkte Noor als marketeer bij verschillende multinationals en was koken al een passie van haar.
“Het begon met toekijken als mijn vader Indisch aan het koken was en later kookte ik zelf graag voor mijn moeder als we samen thuis waren. Ook vind ik het erg leuk om voor, of samen met, mijn vriend Mark te koken. Inmiddels heb ik 3 kinderen, Loetje (7), Mels (5) en Nola (3). Koken voor hen brengt toch altijd weer interessante uitdagingen met zich mee want, zoals elke moeder, wil ik graag dat ze genoeg groenten eten en daarnaast wil ik ook graag dat ze hun eten met plezier opeten. Ik probeer daarom groenten op een leuke, kinderlijke manier in mijn gerechten te verwerken zodat het leuk en lekker wordt voor de kinderen om te eten. Hieronder een voorbeeld van een van mij kids hun favoriete recepten.”
Wat ik graag doe is het geven van gekke namen aan eten. Ik bedenk er een verhaaltje bij waardoor de kinderen geïnteresseerd zijn in het eten ervan en niet meteen beginnen te gillen als ze het zien.

Deze saus zit boordevol groenten maar doordat er ook tomaten in zitten is hij toch rood(achtig) van kleur. Geen kind die de verborgen groenten ziet! Deze saus kan je over een pasta doen, met een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Ook lekker is een kipfilet/gehaktballetje in de saus gaar laten sudderen en dan samen met een beetje broccoli en gebakken aardappeltjes opdienen! Veel plezier!
Ingrediënten:
1 aubergine
1 teentje knoflook
1 zoete puntpaprika
1 courgette, in stukken gesneden
1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden
1 wortel, in stukken gesneden
1 halve ui, in stukken gesneden
150g cherrytomaten, gehalveerd
(+ Evt overige groenten die in je koelkast liggen. Vooral venkel erbij is erg lekker!)
4 ansjovisfilets
8 zwarte/Kalamata olijven
peper en zout
olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine door midden en snijd ze in de lengte in. Vervolgens snijd je de knoflook in plakjes en steek die in de aubergine. Besprenkel beide helften royaal met olijfolie en peper en zout. Stop de aubergine een uur in de oven.
Doe de puntpaprika in een schaal en zet hem een half uur in de oven.Leg de anderen groenten bij elkaar in de schaal en besprenkel met peper, zout en olijfolie. Hussel goed door elkaar. Vervolgens doe je de ansjovis en de olijven erbij en stop deze schaal 30 min in de oven.
Haal de paprika uit de oven en leg er 5 a 10 minuten een theedoek overheen. Ontvel daarna de paprika en trek het steeltje met de pitjes eruit.
Schraap de aubergine uit zijn vel en stop het vruchtvlees samen met de paprika en de andere groenten in een blender en pureer tot een dikke saus.
Klaar!