top of page
  • Happy Moms

Shopping@happymoms

Welkom bij shopping@happymoms! Zo af en toe zullen Claire en ik een bedrijf promoten waarvan wij denken dat het goed bij jullie, onze trouwe lezers en leden, aansluit. De producten van de bedrijfjes die we willen uitlichten variëren enorm maar hebben als gemeenschappelijke deler: ouders!

Deze keer is het Fedde&Kees: geborgen, veilig en gemakkelijk slapen voor jouw kindje!

Oprichtster Frederieke is uit pure wanhoop Fedde&Kees begonnen. Na een hele heftige periode waarin het zoontje (Kees) van haar beste vriendin aan wiegendood overleed en Frederieke zelf ongepland zwanger van de 4de raakte, bleek baby Fedde ook nog een hele slechte en onrustige slaper te zijn. Uren stond Frederieke boven zijn bedje maar moest de volgende dag ook nog 3 andere kinderen verzorgen, naar school brengen en aandacht geven. Op een dag is ze met pen en potlood aan de keukentafel gaan zitten en zo kwam het eerste lakentje (Nunki lakentje) tot stand. Niet veel later volgde de Bundi slaapzak en nog andere producten om je baby beter te laten slapen, en vooral om dat zo te houden!

En nu komt het: ben je enthousiast geworden over de producten van Frederieke?Ga dan snel naar www.feddekees.nl en voer de exclusieve kortingscode HAPPYMOMS in!

Lees hieronder het gehele interview met Frederieke

Wat is Fedde&Kees en waar staat het voor:

Fedde&Kees is ontstaan uit pure wanhoop. Het 7 maanden, jonge zoontje “Kees” van mijn beste vriendinnetje overleed aan wiegendood terwijl ik zwanger was van mijn derde kindje. Door deze ervaring heb ik mijn gevoelens heel erg weg gestopt en mijzelf gedwongen op de roze wolk te gaan zitten toen mijn zoontje geboren was. Vier maanden na mijn bevalling raakte ik onverwachts zwanger van mijn 4de kindje, totaal niet gepland en ook eigenlijk niet welkom. Op dat moment ben ik zelf door een hele moeilijke periode gegaan, door het ongepland zwanger zijn maar ook kwamen alle onverwerkte emoties naar boven van het overlijden van Kees. Met behulp van een psycholoog kon ik na 7 maanden zwangerschap eindelijk accepteren en omarmen dat ik nog een 4de kindje kreeg.


Toen Fedde geboren was bleek hij een extreem slechte slaper, achteraf bleek dat ernstig verborgen reflux te zijn. Hij kon de rust niet vinden, continu overstrekken en opengesperde ogen. Eigenlijk hielp alleen het dragen in de draagdoek om hem in slaap te krijgen. Mijn man en ik stonden uren boven het bedje met de armen naast zijn lijfje om hem strak ingestopt te houden, want we merkten dat hij dit wel fijn vond, maar door zijn continue beweeglijkheid lag dat lakentje elke keer los.

Tijdens een kopje koffie kreeg ik een ingeving, ben naar de keukentafel gelopen en met de kleurpotloden van de kinderen ben ik gaan tekenen. Uiteindelijk heb ik een naaister gevonden die mij geholpen heeft de tekeningen werkelijkheid te maken en zo kwam het eerste lakentje tot stand. Vanaf het eerste moment konden wij niet meer zonder. Ik keek mijn man aan en zei: “Hier moet ik iets mee, hiermee kan ik zo veel ouders en kindjes helpen”. Al gauw kwam de aanvulling van het bijzondere slaapzakje met ritsen onder de armen en zo is een nieuwe methode ontstaan: “De Fedde&Kees methode”.

Ik ben bijna 2 jaar verder en meer dan 6000 kindjes maken gebruik van mijn producten. Mijn passie is ouders in die toch moeilijke eerste tijd te ondersteunen met fijne producten maar ook met een luisterend oor en adviezen, waar ik ze kan geven.

Welke producten wil je graag even extra onder de aandacht brengen en waarom?

Het Nunki lakentje is ideaal vanaf dag 1 na de geboorte. Het brengt geborgenheid en begrenzing, precies dat wat kleintjes zo hard nodig hebben. Je geeft je kind de ultieme start na de fijne omgeving van de baarmoeder en het voorkomt onrustig slapen.

De combinatie van het Nunki lakentje met het Bundi slaapzakje is ideaal voor ouders die moeten gaan inbakeren maar op zoek zijn naar een gemakkelijke en mildere methode. Geen gedoe met ingewikkelde doeken en meer ruimte voor de natuurlijke beweging van de armpjes, met als doel het maaien van de armpjes weg te nemen. Met de combinatie geef je een oplossing aan de basis van de onrust (Nunki) en rust in de armpjes (Bundi). Daarnaast is de combinatie ideaal om het inbakeren geleidelijk aan af te bouwen op het tempo van je kindje (geen enkele baby is hetzelfde). Niet meteen een arm los zoals bij andere methoden, maar stapje voor stapje je kleintje leren omgaan met meer bewegingsruimte en het lakentje blijft tot wel 3 jaar de geborgenheid geven. Deze hoeft niet afgebouwd te worden en is de stabiele factor in de eerste “slaap” – jaren van je kleintje.

Hoe houd jij alle ballen in de lucht, met 4 kids en je eigen bedrijf?

Deze vraag stel ik mijzelf ook wel eens; hoe doe ik dit? Mijn man heeft een full-time baan en we hebben 4 kinderen. De oudste is een meisje van 10 jaar en dan drie knullen van 8, 4 en 3 jaar. Begin 2018 heb ik alle plannen gemaakt en alles uitgezocht, tussen de kinderen door, met een baby op schoot en als de oudste 2 op school zaten. Gelukkig kunnen we rekenen op een hele lieve oma en hier en daar wat opvang. Maar dan gaat je bedrijf live, dan gaat het echt gebeuren.


Ik moet eerlijk toegeven dat ik in deze beginfase niet altijd een even leuke moeder ben geweest. Ik zat op een zolderkamertje tussen de dozen en moest dingen doen, zoals het bouwen van een website, die ik nog nooit had gedaan. De meest heftige periode was het voorjaar en de zomer van 2019; het werd steeds groter, drukker en ik deed nog werkelijk alles zelf. Van inkoop tot online marketing, tot het inpakken en de vele vragen van vooral moeders beantwoorden. Dit alles op dat benauwde kamertje met vaak temperaturen van 35 graden. Ik kijk terug op een hele pittige en heftige periode waarbij ik altijd klaar stond voor mijn klanten en daardoor minder voor de kinderen.

De beste keuze die ik toen gemaakt heb was een ruimte zoeken buitenshuis, eerst in een schooltje als een soort van anti kraak en nu inmiddels op een professionele plek met veel ruimte. Sinds dit moment zijn we in een soort van ritme gekomen, ik heb de balans teruggevonden tussen gezin en werk.

Naast de nieuwe locatie heb ik ook besloten niet meer in het weekeinde te verzenden, wat voor klanten natuurlijk soms niet leuk is want als ze eenmaal de producten gekocht hebben willen ze deze het liefst gisteren in huis hebben. Contact met klanten en het beantwoorden van de vragen doe ik van de vroege ochtend tot de late avond, tussen de bedrijven door, zelfs als ik even op het toilet zit . Ik merk dat ouders dit heel fijn vinden, persoonlijk contact, iemand die naar de situatie wil luisteren en een persoonlijk advies geeft. Het is namelijk een feit dat geen enkele baby hetzelfde is en er dus ook niet 1 standaardantwoord is.

De conclusie is dat het helpen van ouders en kleintjes mij enorm veel energie geeft, er gaat geen dag voorbij dat een ouder mij een berichtje stuurt met een “dankjewel”. Hier doe ik het voor. Door deze energie ben ik ook een betere en leukere moeder geworden. Het grote voordeel is dat ik mijn dag zelf kan indelen, waarin verzenden 1 constante factor is want dit doe ik elke doordeweekse dag. Maar nu ik dit opschrijf zitten mijn oudste zoon en zijn vriendje bij mij op kantoor thuis onderwijs te volgen want de juffen zitten in quarantaine. Dit had nooit gekund als ik voor een bedrijf had gewerkt. En zo zijn er nog heel veel voordelen. Mijn motto is WORK HARD, PLAY HARD.

De vraag is hoe lang ik het nog in mijn eentje ga volhouden. Ik sta nu op een kantelpunt, ik ben eigenlijk te groot om klein te zijn, maar nog te klein om groot te zijn. De tijd zal het leren, maar 1 ding weet ik zeker; het persoonlijke contact en de aandacht voor ouders blijft altijd op nummer 1 staan.

Ik hoop nog vele ouders en kleintjes te helpen naar betere nachten!

1.754 weergaven
bottom of page