top of page
  • Noor Sluijs-van Haastert

Sparkle BabySpa: Skin & Health Clinic


Toen mijn oudste zoon ongeveer een maand of 4 was, logeerde ik met hem bij mijn ouders in Groningen. Na een gezellige lunch overdag stelde mijn moeder voor met mijn zoontje naar de babymassage te gaan. Meteen barstte ik in lachen uit vanwege dat woord. Babymassage? Hoe dan? En waarom? Maar mijn moeders enthousiasme werkte aanstekelijk en ik stemde toe. Zelf bleef ik thuis, het leek mij wel een leuk grootouder/kleinkind moment. En het was een groot succes; voor zowel mijn moeder als mijn zoontje!
In de jaren die volgden werd de babymassage ook een steeds populairder fenomeen in Nederland. Mijn zoontje lag op een doek op de grond toentertijd maar de baby spa waar ik afgelopen week was, is van een heel ander kaliber. Dominique Scheper is eigenaresse van Sparkle BabySpa ( baby spa en skin & health clinic) in de Butjesstraat in Groningen, de eerste babywellness in de provincie. Een kleine boutique, midden in het centrum van Groningen en gevestigd in een markant en prachtig onderhouden pakhuis.


Bij Sparkle BabySpa kan jouw baby floaten, gemasseerd worden maar is er ook ruimte voor andere behandelingen gericht op de volwassenen; hier kan je een op maat gemaakt pakket krijgen voor zowel ouder als kind.Ik word hartelijk verwelkomd door de Sparkle Skin specialist Puck en stap een kleine ruimte binnen. Het is er aangenaam warm, er draait rustige muziek op de achtergrond en ik krijg meteen een tour. Middenin de zaak staan twee floating jacuzzi’s waar jouw baby in kan floaten. Floating is een manier voor baby’s om in het water te ontspannen en trappelen zonder dat iemand ze vast houdt. Jouw kindje draagt een zogenaamde float ( nekband) en kan dan blijven drijven. Het water wordt verwarmd tot 37 graden en heeft als doel de deining van de baarmoeder enigszins na te bootsen. En als papa of mama kun je er natuurlijk bij staan en kijken.Volgens Sparkle BabySpa helpt het floaten bij klachten als reflux en darmkrampjes en helpt het je baby ontspannen en beter te laten slapen. Ik vraag aan Puck of mijn 1-jarige zoontje ook hiervoor in aanmerking komt, maar floating is voor baby’s tot ongeveer 9 maanden omdat ze vrijuit moeten kunnen bewegen in de jacuzzi. Onder de indruk van de rust en professionaliteit die de omgeving uitstraalt, troont Puck mij mee naar een kamer aan de voorkant. Dit is een mooi ingerichte babykamer waar de baby massages plaatsvinden. Het is er schoon en licht en er liggen een paar matjes klaar op een commode. Als je een babyspa sessie boekt, krijgt je baby eerst een massage en kan hij of zij daarna gaan floaten. Voorheen deed Sparkle BabySpa dit andersom, vertelt Puck, maar omdat de baby’s toen vaak in slaap vielen bij de massage ( omdat het floaten hen veel energie kost), hebben ze dit proces met succes omgedraaid.We lopen de kamer weer in en Puck neemt mij mee naar een andere kamer waar de kers op de taart wacht: een gezichtsbehandeling voor mama ( of papa). Er zijn meerdere behandelingen te boeken bij Sparkle BabySpa maar vandaag krijg ik een gezichtsbehandeling ( de Shining Beauty twv 67,50 euro). Ik krijg eerst nog wat te drinken aangeboden en daarna kunnen we beginnen. Allereerst vindt er een handwasritueel plaats. Puck maakt mijn handen schoon terwijl die worden gemasseerd en tevreden leun ik achterover. Daarna krijg ik een uitgebreide facial en word ik heerlijk gemasseerd bij mijn schouders en hoofd.Sparkle BabySpa gebruikt het merk Oolaboo, een Nederlands merk, voor zijn gezichtsbehandelingen en persoonlijk vind ik de geur heerlijk fris. Ook de baby’s worden gemasseerd met Oolaboo olie en daardoor hebben zij al veel baby’s met eczeem dankbaar mogen helpen want de producten bevatten zoveel mogelijk natuurlijke en actieve ingrediënten die van nature ook in onze voeding voorkomen.Ik doezel even weg en voor ik het weet is het weer tijd. Na nog wat gekletst te hebben loop ik uitgerust en heel tevreden de deur uit.


Dank je wel Dominique en Puck voor een heerlijk ontspannen middag. Na deze super ervaring bij Sparkle BabySpa mogen wij 1 behandeling verloten onder onze volgers! Wil jij ook een te gekke Meet Oolaboo EN bindweefsel massage ter waarde van 99 euro winnen? Volg dan @sparklebabyspa en @sparklegroningen ( en natuurlijk @happymoms.nl) en vertel ons waarom jij graag een behandeling wil winnen!


Over een week maken we de winnaar bekend en eigenaresse Dominique heeft nog een kleine verrassing voor de winnaar…….een voucher ter waarde van 20 euro voor een Baby Spa sessie!!!


Voor meer behandelingen, check de website: www.sparklegroningen.nl

144 weergaven
bottom of page