top of page
  • Happy Moms

Vriendschappen door de jaren heen

Dit verhaal is geschreven door Happy Mom Lin, lees hier haar bio.


Vriendschappen tijdens je studietijd opgebouwd; het delen van verhalen over liefdes, verdriet, kleine zorgen en huwelijken. Daarna het moederschap met alles wat erbij komt kijken; het trots zijn op jouw kleintjes, het vergelijken met elkaar, of het allemaal synchroom loopt met de kindjes van jouw vriendinnen. Het groter worden van je kinderen; het uitvliegen, het empty-nest syndroom, dat je ook weer met jouw vriendinnen deelt en waarbij je elkaar helpt en steunt.En dan de huwelijken van de kinderen; die je via foto’s “als trotse pauwen” laat zien aan jouw vriendinnen en dan natuurlijk het spannende wachten op dat ene moment, dat ene bericht waarbij je helemaal vervult wordt van blijdschap en geluk: “je wordt oma!”

Natuurlijk bel je direct weer je vriendinnen om dat blijde, grote nieuws te melden en dan nog blijer worden als ook dat geluk hen overkomt. Dan kan dat grote delen, dat “kijk en vergelijk” weer van voren af aan beginnen. Want oma’s zijn mogelijk nog trotser op wat hun kleinkindjes al kunnen of doen!


Ook praten oma’s graag over hoe zij het zelf deden vroeger en hoe anders het nu gaat waarbij niet alles meer wordt begrepen. Hoe fijn is het, dat je dan weer in die vriendschappen elkaar tot steun bent, samen lacht of jouw zorg en verdriet deelt. Of elkaar, beiden trots, over en weer via WhatsApp (ja, wij doen daar ook aan!) fotootjes of video’s kan sturen.


Oma zijn is echt heel fijn, maar nog fijner dat door alle jaren heen de vriendschap wordt gedeeld, evenals alle belevenissen van “onze" kleintjes!

101 weergaven
bottom of page