Review Stokke® Steps™ kinderstoel en wipstoel

review_stokke_stoel

Dolblij was ik, toen ik hoorde dat ik de Stokke kinderstoel, wipstoel en baby opzetstuk mocht testen. Al tijdens mijn zwangerschap had ik deze stoel gezien en het leek me een super praktische stoel die er ook nog eens mooi uit ziet. Hieronder lees je hoe ik de wipstoel en kinderstoel voor mijn 2 maanden oude dochter Hanna ervaren heb.

Stokke stoel: een samenvatting

De Stokke stoel is te gebruiken van de geboorte totdat je kindje ongeveer 8 jaar is. De kinderstoel heeft verschillende “opzetstukken”, zodat je de stoel gemakkelijk kan aanpassen aan de leeftijdsfase van je kindje. De Stokke stoel kent 5 stappen:

1. De wipstoel ofwel bouncer, die je los op de grond kan zetten. Al vanaf de geboorte te gebruiken.
2. De kinderstoel met daarop de wipstoel geklikt, zodat je baby bij je aan tafel kan “zitten”.
3. De kinderstoel met babyopzet stuk voor je baby vanaf 6 maanden.
4. De kinderstoel met eetblad.
5. De kinderstoel los voor kinderen tussen drie en acht jaar oud.

Design
Met zijn stoere Scandinavische design is het Stokke Steps systeem wat mij betreft een absolute eye-catcher. De stoel heeft een fris uiterlijk en straalt rust uit. Heel fijn ook dat je de wipstoel en het kussentje van het baby opzetstuk in vier verschillende kleuren kan krijgen.De stoel zelf kun je in lichthout of donker hout kopen. Op deze manier kun je altijd de stoel samenstellen die past bij je interieur. Zelf heb ik de stoel in lichthout en de kussens in een mooie warme kleur beige/grijs.

Prijs
Stokke stoel is niet goedkoop. Vooral als je alle onderdelen tegelijk koopt ben je een behoorlijke duit kwijt. Het voordeel is wel dat je de kinderstoel kan gebruiken vanaf dat je kindje geboren wordt tot hij ongeveer 8 jaar is. Doordat je de stoel steeds kan omtoveren voor een andere fase, hoef je niet een nieuwe stoel te kopen als je kindje groter wordt.

Prijs Stokke Kinderstoel €182,00
Prijs Stokke Wipstoel ofwel bouncer €169,00
Prijs Stokke Baby opzetstuk €89,00
Prijs Stokke Baby eetblad voor aan kinderstoel €45,00
Prijs Stokke Baby opzetstuk kussenset €39,00.

Stokke steps stoel

Gebruikersgemak
Toen ik de dozen met de Stokke Steps onderdelen thuis gestuurd kreeg, was ik even bang dat ik een halve dag kwijt zou zijn aan het in elkaar zetten van de kinderstoel. Niets was minder waar. Zelfs zonder de gebruikershandleiding te lezen, had ik de Stokke Steps in een paar minuten in elkaar gezet. De verschillende onderdelen passen naadloos op elkaar en zijn ook weer heel makkelijk uit elkaar te halen.

Wipstoel ofwel bouncer – De wipstoel is mijn redding in nood. Als ik echt niet meer weet hoe ik Hanna rustig kan krijgen, zet ik haar in de wipstoel. Flink heen en weer bewegen en ze is gelijk rustig! Wat een life saver :-). Regelmatig zit ik met mijn laptop op de bank terwijl ik met mijn voet de wipstoel op en neer beweeg. Dat ze zo rustig wordt in de wipstoel komt doordat deze wipstoel niet alleen horizontaal beweegt, maar ook van links en rechts kan bewegen. Ook is het zitje ergonomisch gemaakt, waardoor ze heel comfortabel zit. De kussens zijn gemakkelijk van de stoel te halen, zodat je deze kan wassen. Je klikt de wipstoel in een handomdraai op de kinderstoel, waardoor je gezellig me elkaar op dezelfde hoogte aan tafel kan eten. Wel jammer dat je de wipstoel niet kan “wippen” als hij op de kinderstoel is geklikt. 

Baby opzetstuk – Ook het baby opzetstuk is heel makkelijk op de kinderstoel te klikken. Je kan het baby opzetstuk kleiner en groter maken, zodat je baby goed stevig erin zit. Klein nadeel vond ik dat het niet heel makkelijk is om de kussens op de babyset te zetten en eraf te halen.

Eetblad – Het eetblad schuif je zonder enige moeite op het baby opzetstuk en is goed schoon te maken met een doekje. Handig dat je de stoel zowel met als zonder eetblad kunt gebruiken.

Stokke stoel tafel

Kinderstoel – De kinderstoel is super stevig en kan dus wel tegen een paar stootjes. De hoogte van de voetensteun is aan te passen, waardoor je kindje lekker zit. Houd er rekening mee dat de poten van de stoel naar buiten steken, zet hem daarop op een plek waar je niet over de poten heen struikelt.

De Stokke stoel is ontworpen voor tafels tussen de 72 en 76 centimeter maar zijn ook goed te gebruiken voor tafel van 80 centimeter hoog.

Opberggemak
Omdat de wipstoel helemaal plat te maken is, schuif ik hem achter de bank als ik hem niet nodig heb. De stoel staat bij ons aan tafel en hoef ik niet op te bergen. Omdat je de kinderstoel snel uit elkaar haalt, zou je hem ook mee kunnen nemen op vakantie. 

Samengevat: Ik zou de Stokke Steps voor geen goud meer willen missen in ons huis. Hij ziet er mooi uit, de wipstoel houdt mijn dochter stil als ze ontroostbaar lijkt te zijn en je kunt de stoel aanpassen aan de leeftijd van je kindje. Ondanks de aanzienlijke prijs, een echte must-have!

Geef een reactie