Waarom heeft niemand mij dit ooit verteld (toen ik moeder werd)

nieuwe_moeder

Zorg dat je een pak Nutrilon in huis hebt, maak de slaapkamer pikdonker, koop een draagzak en rust uit zodra je de kans hebt. Als kersverse moeder krijg je van je moeder, schoonmoeder, vriendin en zus duizend-en-een goede en handige tips. Maar ondanks al die goede adviezen van mijn omgeving, waren er een aantal praktische dingen die niemand mij verteld had.

Hieronder negen tips die ik graag had willen weten voordat ik moeder werd:

1. Een onontdekte truc: romper naar beneden uittrekken

Waarom heeft niemand mij eerder verteld dat je rompers niet alleen over het hoofdje kan uittrekken, maar ook naar beneden uit kan doen?!? Door de romper naar beneden uit te trekken zit je baby niet van teen tot top onder de poep. Super handig bij een poepexplosie! 

2. Leg de slaapzak op de verwarming

Als je je kindje blij wilt maken met een lekker warm nestje, is een handige tip om zijn slaapzak even op de verwarming te leggen voordat je deze aantrekt. Zo hoef je niet een kruik klaar te maken, maar gaat je baby wel lekker warm zijn bedje in.

3. Koop zo min mogelijk kleertjes en babyspullen

De hoeveelheid cadeautjes die ik kreeg bij de geboorte van onze dochter had ik totaal onderschat. Ik ben waarschijnlijk niet de enige moeder die drie keer Sophie de giraffe heeft gekregen. Koop voor de geboorte van je kindje alleen het broodnodige en je zult zien dat je voor je het weet tien knuffels in het bedje van je kind hebt liggen.

4. Verschoningsmatjes

Vooral in het begin is het bijna onmogelijk om je baby te verschonen zonder het aankleedkussen vies te maken. Een handige tip is om papieren verschoningsmatjes (bijvoorbeeld de koop bij Kruidvat) op het aankleedkussen te leggen. Dat bespaart je een hoop wasbeurten!

5. Een badzitje

Wellicht voor de meesten van jullie al bekend, maar ik had het nog niet eerder gezien. Een badzitje is echt ideaal als je je baby in een groot bad wilt doen. Mijn dochter spartelde van plezier zodra ik haar op deze manier in bad deed. Het bespaart je het gedoe van het vullen van een babybadje. Zorg er wel voor dat je een badzitje koopt die in hoogte verstelbaar is, zodat je hem kan aanpassen aan de lengte van je baby. Geschikt vanaf 0 tot 8 maanden. 

6. Lichtprojector

Heeft je kindje moeite met het inslapen? Probeer is een lichtprojector. Je baby’tje wordt nog eventjes vermaakt voordat hij gaat slapen. Hopelijk valt hij dan uitgeteld vanzelf in slaap.

7. Gebruik handige baby apps 

Er zijn tal van handige apps beschikbaar, die je het leven als moeder makkelijker maken. We hebben eerder een uitgebreid artikel geschreven over de beste apps als je pas moeder bent geworden.

8. De tepelhoed

Ik had er nog nooit eerder van gehoord, maar de tepelhoed is mijn redding geweest bij het geven van borstvoeding. Als het geven van borstvoeding erg pijnlijk is/blijft, kan een tepelhoed echt verlichting geven. Niet erg sexy, maar wel heel handig.  

9. Maak een foto van elke grote mijlpaal

Het is waanzinnig leuk om later terug te kunnen zien hoe je kindje is gegroeid. Maak elke week op dezelfde dag een foto van je kindje (liefst in dezelfde houding), zodat je kunt terugkijken hoe je kindje zich ontwikkeld heeft. Tip: schrijf op een kaart hoeveel weken oud je kindje is en leg die bij je kindje op zijn buik (deze kaarten zijn overigens ook te koop in de meeste kinderwinkels).

Heb jij tips die iedereen zou moeten weten voordat hij moeder wordt? Deel deze onder het artikel. Heel veel dank namens alle moeders van Nederland 🙂

Geef een reactie